Logo orange large border
menu

Projectomschrijving

Zou jij iets willen betekenen voor mensen in een kwetsbare positie in Nijmegen e.o.? Lees dan verder!

BestBuddies Nederland is een landelijke stichting die jongeren met en zonder beperking dichter bij elkaar brengt. Vrienden en familie vormen het fundament voor iedereen om succes te hebben. Zonder de support van onze vrienden zou ons leven leeg zijn. Maar voor veel jongeren met een licht verstandelijke beperking is dat niet vanzelfsprekend. Vaak zijn zij eenzaam.

Hier willen wij verandering in brengen! Iedereen verdient toch een goede vriend of vriendin? Omdat veel jongeren met een licht verstandelijke beperking moeite hebben met het aangaan en onderhouden van sociale contacten, raken zij soms in een sociaal isolement. Door hen te koppelen aan een vrijwilliger of student, kunnen zij uit dat isolement gehaald worden; zij worden dan dus ‘Buddies’. Samen gaan zij dan leuke dingen ondernemen. Hierbij valt te denken aan wandelen, koffie drinken of gewoon thuis een spelletje doen. Alles wat jullie leuk vinden! Tijdens deze momenten kunnen hele waardevolle en duurzame vriendschappen ontstaan.

Het kan zijn dat een buddy ook dingen wil leren, zoals koken, of zelfstandig reizen. Onze vrijwilligers en studenten kunnen hier dan bij helpen. Ook organiseren we regelmatig groepsactiviteiten voor alle koppels uit Nijmegen en omstreken.

Je wordt gekoppeld aan een Buddy van ongeveer jouw leeftijd en uit jouw woonplaats. BestBuddies Nederland is o.a. actief in Nijmegen, Groesbeek, Druten, etc.

Interesse

Wij gaan op zoek naar een match met dezelfde interesses als die van jou. Maar we stimuleren je ook om open te staan voor de interesses van een ander en je wereld te verbreden!

Tijdsbesteding

1 keer in de week telefonisch contact
1 keer in de 2 weken elkaar ontmoeten. Gemiddeld 2 uur.

Over BestBuddies Nederland

BestBuddies Nederland koppelt jongeren met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek aan jongeren zonder een beperking, om duurzame en gelijkwaardige vriendschappen te realiseren.

Ben je op zoek naar een stage vanuit jouw opleiding? Dan is dit ook mogelijk. Voor vragen mag je een mail sturen naar de contactpersoon.

Wil jij maatje worden?

Klik hier om je aan te melden

Logo

BestBuddies Nederland

 

Contact opnemen
« Terug naar overzicht